Lipo Stress 

Tretman za mršavljenje

Stres je nesumnjivo bolest današnjice, i to u velikoj mjeri utiče na naše ponašanje i metabolizam, izazivajući neprijatne reakcije na koži: hipersenzitivnost kože, ponekad čak i blokadu nerava, visok krvni pritisak što dovodi do skladištenja masti.

 

Još jedan važan faktor koji doprinosi razvoju celulita je poremećaj nervne regulacije potkožnog masnog tkiva, što dovodi do promjene u limfnoj cirkulaciji i cirkulaciji krvi, a zatim do nastanka „pomorandžine kore“. Neuro-kozmetika jedna je od najnovijih naučnih tehnologija. Ona se zasniva na otkrivanju interakcije nervnog sistema i kože putem neurotransmitera, ključnih molekula koji regulišu poruke poslate iz mozga. Ona je savršen partner za neuro-estetske tehnike, akupresuru i akupunkturu, što dovodi do povećanja endorfina.
LIPO-STRES je nova generacija tretmana za mršavljenje sa dvostrukim dejstvom na neurotransmitere na površini i dubini kože.

 


U gornjim slojevima kože: djeluje na proizvodnju beta-endorfina, važnog anti-stres neurotransmitera koji ublažava napetost i bolju eliminaciju masti;
U dubljim slojevima kože: utiče na moćno neuro-zaštitno djelovanje koje omogućava bolju inervaciju masnog tkiva. Oslobađajući endorfin, LIPO-STRES kombinuje efekte relax masaže i tretmana za mršavljenje.

 

Aktivni sastojci:
Betaphroline, novi patentirani neurokozmetički sastojak biljnog porijekla sposoban da stimuliše oslobađanje β-endorfina od strane keratinocita. Vezivanje ovih beta-endorfina na određene receptore nervnih ćelija na koži, neutrališe štetne bolne stimuluse i stvara osećaj blagostanja. Dokazano je da Betaphroline stimuliše mehanizam lipolize, odgovoran za smanjenje skladištenja triglicerida sadržanih u adipocitima. Glutrapeptide-NGF and Neurolipolysis, istraživačke laboratorije identifikovale su i kreirale novi neuro-zaštitni aktivni sastojak Glutrapeptide dobijen biotehnologijom. On aktivira inervacije masnog tkiva i podstiče lipolizu delujući na dužini nervnih vlakana.