Masaža

Masaža je opšti naziv za pritisak, trljanje i manipulaciju mišića, tkiva, tetiva, ligamenata i kože u cilju poboljšanja općeg psihičkog i fizičkog stanja tijela.

Terapija masažom najčešće se koristi za mentalno opuštanje poslije dugotrajnog stresa i ublažavanje bola u leđima, vratu prouzrokovanog dugotrajnim sjedenjem ili nepravilnim stavom tijela.

Parcijalna masaža

Kod parcijalnih masaža masira se samo određeni dio tijela, recimo samo leđa, masaža nogu protiv celulita, masaža stopala ili masaža lica. Ova masaža traje 30 minuta. Svrha ove masaže je bolja prokrvljenost, razbijaju se masne supstance te uklanjanje celulita.

 

 

 

 

Klasična masaža

Dovodi do osjećaja opuštenosti i ugode i posjeduje opće smirujuće djelovanje. Dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima, te se pojačava izlučivanje vode iz tijela i stimulira imunitet.

 

 

 

Aromaterapijska masaža

Predstavlja jednu od oblika aromaterapije. Ta metoda kombinira fizičke i emocionalne učinke nježne masaže sa ljekovitim i psihoterapijskim značajkama esencija biljaka. Eterična ulja harmoniziraju, stimuliraju i umiruju organizam istovremeno djelujući na sve sustave i organe s narušenom ravnotežom.

 

 

 

Kokos masaža

Kokosovo ulje prepuno je hranjivih sastojaka te kožu dubinski hrani i čini je mekšom. Ova masaža obuhvata masažu čitavog tijela te lica kokosovim uljem koje otvara pore te ulje prodire u dublje slojeve kože čineći je dubinski hidratiziranom i nahranjenom.

 

 

 

Sportska masaža

Ima jedan primarni cilj a to je ubrzati oporavak mišića od fizičkih napora. To čini koristeći smanjenje mišićnog tonusa, koji se prirodno povećava unutar treninga te poboljšavanje cirkulacije, naročito one kapilarne.

 

 

 

Medicinska masaža

Ima cilj liječenja ili ublažavanja bolnih stanja, što se postiže intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma, te smanjenjem mišićnog tonusa.

 

 

Maderoterapija

Maderoterapija je poseban vid anticelulit masaže, koja se izvodi specijalno dizajniranim drvenim oklagijama, rolerima i kupama! U osnovi ove anticelulit tehnike je stimulacija limfne drenaže, što je prvi i osnovni korak u borbi protiv upornog celulita na nogama i bedrima. A gdje god stimulišemo limfnu drenažu, kao poželjan efekat osim estetskog imamo i kompletnu detoksikaciju i relaksaciju cijelog organizma!