ULTRAZVUK U KOZMETIČKOJ PRIMJENI:

 

 

Ultrazvuk i primjena ultrazvuka je jedna od terapija otklanjanja celulita. Sam ultrazvuk djeluje na način da titranjem uzrokuje kompresiju i dilataciju tkiva, koji djeluju kao masaža. Posljedica je povećana propusnost staničnih membrana, a time i bolja opskrba stanica kisikom i hranjivim tvarima, te bolje oslobađanje štetnih, otpadnih tvari iz organizma.

Ultrazvuk u kozmetici koristi se najčešće u anticelulitnim tretmanima i tretmanima protiv bora, za oporavak i oživljavanje opuštene i umorne kože, protiv raširenog crvenila, za regulaciju lučenja sebuma i u tretiranju mrlja nastalih uslijed povećane pigmentacije.

 

 

 

U anticelulitnim tretmanima najbolji se rezultati postižu u tretiranju celulitnih nakupina na bedrima, koljenima i gležnjevima. Rezultati, kao i kod drugih načina rješavanja celulita trajniji su i brže vidljivi u slučaju mekanog, edematoznog celulita prvog stupnja. Jedan tretman ultrazvukom traje otprilike 20 minuta, nakon čega se preporučuje ručna masaža. Broj tretmana određuje se ovisno o pojedinom slučaju – najčešće između 6 i 20 tretmana.